Mamak'ta Duvarlara Estetik Hamle

Mamak Belediyesi, ilçede bulunan okul, park, cami duvarları ile pazaryeri ve hastane çevreleri gibi ilçedeki boş duvarları çeşitli temalarla boyayarak güzel bir görünüme kavuşturuyor

Belediye Haberleri 20.09.2013 06:49:04 0
Mamak

Mamak Belediyesi, ilçede bulunan okul, park, cami duvarları ile pazaryeri ve hastane çevreleri gibi ilçedeki boş duvarları çeşitli temalarla boyayarak güzel bir görünüme kavuşturuyor. Duvarlar restore edilip renklendirilerek üzerlerinde desenler oluşturuluyor. Bu kapsamda bugüne kadar toplam 27 adreste 8 bin 2 yüz elli beş metrekarelik alanda çalışma gerçekleştiren belediye, bölgedeki 9 okul, 9 park,2 pazaryeri,1 cami, 1 hastane, Mamak alternatif yol ve Samsun Yolu kenarındaki duvarlara estetik bir görünüm kazandırdı. Elektrik trafo binaları ile açık alan duvarlarının boyandığı restore çalışmalarında mevcut taşlar tamiratları ve derzleri yapıldıktan sonra cilalanıp boyanıyor. Ardından çeşitli temalar işlenerek desenler oluşturuluyor. Çalışma kapsamında belirli noktalardaki bazı duvarlara da kayalar ve şelaleler yapılıyor. Yatırımlarda görsel estetiğe büyük önem verdiklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamak’ı güzelleştirmek için duvarları boş görüntüsünden kurtarıyor, ilçemize estetik bir görünüm kazandırıyoruz” dedi.

 

Çalışmalar Devam Ediyor

 

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince şu an Şafaktepe Tarihi Tünel ve Konağı’nın çevresi ve park girişleri, Cebeci Kız Meslek Lisesi çevresi ve Mamak Lisesi çevre duvarlarında çalışmalar devam ediyor. Yine Mamak Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de Misket Mahallesi 150. Yıl Parkı çevre duvarlarıyla birlikte Saimekadın parkının çevre duvarlarını restore ederek, çeşitli temalarla boyuyor.

 

ABDULLAH ORTAÇ-MAMAK/ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00